我對B27協進會感想

Simon

因為有新網頁的建立,我們每個執委都交一編文章上來分享,所以,我都分享吓在b27的日子。
話說回來,我加入執委會大約八至九年了, 當中同好多病友合作過,有開心有唔開心,有高有低。有啲重係個會又有啲已經離開左個會,可能人生就是如此,一轉眼又到2011年。係呢幾年入面我斷斷續續參加B27不同活動(又講坐、旅行、生日會…),間中亦有負責活動啲細節。其實一開始入執位委會我都係諗住得閒可以幫吓個會,跟住識多啲人又可以去玩…可能同返教會個啲差唔多(但我其實唔係幾喜歡返教會的),點知做做吓又幾年,當中都有得著,吸收左好多知識例如風濕病、香港既醫療、同人溝通既技巧, 真係多不聲數。同埋做執位時可以學到點樣合作,點樣分工又或者一班人去解決問題,但最最最重要都係個句─“你要有嗰個心,同埋要肯付出囉!”呢樣嘢我都重係摸索緊,希望有朝一日我可以真真正正咁做到。同時我都想多謝歷屆數之不盡既執委或者病友,多謝你地既提點同包容,希望大家都身體健康!

發佈留言

發佈留言必須填寫的電子郵件地址不會公開。 必填欄位標示為 *